du är lika bra ändå.

Att va' söta men lika som bär vad är det o ha?
Lite annorlunda är inget fel o va'
Om man är av en annan sort
Varför ska man kastas bort?

Lite trasiga
och knasiga!
Är vårt trasdocksgäng
Lite trasiga
och knasiga!
Det är vår refräng

Är din näsa sned
eller armen ur led
och din tå är gul och blå
Lappri säger trasdockan
- Du är lika bra ändå

Fast trasiga
och knasiga!
Vi sjunger vår refräng
Lite trasiga
och knasiga!
Är vårt trasdocksgäng


varsegoda. ialla fall jag behöver höra ibland att man duger även om man är lite trasig och lite knasig. den är försåts från våra allas favoritbarnprogram; trasdockorna.

föjag har inte uppdaterat min blogg på länge nu. det beror på att det varit så mycket i skolan. jag har pluggat, pluggat och pluggat. och pluggat lite till.

första skoldagen

jag har kommit fram till en sak.  mammas köttfärssås är bland det äckligaste jag vet. förlåt mamma, du är bäst på många andra sätt, men jag kan verkligen inte med den.

idag var första skoldagen efter lovet. det var enorm tur att jag hade sovmorgon imorse annars hade jag nog inte kommit upp överhuvudtaget. trevligt att se alla min klasskamrater, mindre trevligt med alla prov & rapporter som väntar.  skodagen idag gick ut på att vi såg två filmer. den ena flugornas herre kan jag utantill efter att jag sett den fem gånger i högstadiet. den andra var djuret människan om människans parningslekarintressant men äckliga scener. vi behöver inte gå närmare in på det, men bilderna var tagna från de flesta av öppningarna på kroppen & en massa närbilder & nakna människor. jag undrar vilka ställer upp på sånt och hur mycket får de betalt?

mina kläder idag: kofta från ullared, klänning från hm, strumpbyxor från indiska. skum blandning av päronglassgrönt & militärgrönt.

image45
observera hur mina fötter får elefantstorlek ur denna vinkeln.

jag hörde på vädret på tv i morse att enligt metrologerna är det vår nu. sju dagar med plusgrader, sen är det vår. & det är det tydligen nu. en annan sak, men mindre trevlig sak, är att ett munsår snart kommer synas på min överläpp. det finns inget som är värre än det.  & så alla vet . jag har inte herpes, det är vanliga förkylningsblåsor som jag alltid får vid denna tiden varje år.

dagens låt: peter, bjorn and john med amsterdam

helg

Jaha & idag bär det av till svenstorp & slappehajk. det är lite rörigt just nu men det löser sig säkert. så det kommer bli en helg med pizza, film, tv-spel. lathet & snack.  mysigt & skojsigt.

dagens låt: justice med phantom

Suschi

det blev en runda till hässleholm idag med syrran & mamma. det var ett trevligt avbrott i mitt skrivande av min vemmentorpsrapport.  vi var på gallerian , onoff & maxi.

jag har aldrig vågat smaka suschi. men när men ser denna söta förpackningen till suschi som jag hittade i maxis frysdisk blev jag lite sugen.
image42

sen skulle ju emma testa kameran på mej.  har fortfarande inte bestämt mig om vad jag tycker om dessa bilder.
image43
image44

onsdag

jag har kommit fram till att jag skulle kunna stå i duschen med varmvatten, en tvål som luktar sommar & glada tankar i huvudet i en evighet. (onej, inga perversheter här tack)

för övrigt hittar jagg inte min bettskena, är det nån som har nån idé om var en bettskena kan gömma sig?

Här kommer tårarna

Låtar som ger mig tårar i ögonen;
belle and sebastian med get me away from here I´m dying
Peter lemarc med starkare än ord
dolly parton med here you come again
perssons pack med tusen dagar härifrån
ted gärdestad med oskyldigt blå
kim larsen med lille du
lars winnerbäck med elegi

Värme

Ja nu skriver ja igen. skulle ha gjort det innan, men det försvann plötsligt när ja skulle publicera det. jag & datorer borde gå på terapisamtal eller nåt, så vi kunde reda ut varför de jämnt för aggretionsutbrott på mig.

Ialla fall har jag varit på ikea. Jag köpte någon smart grej med krukor i krom som hängde på en stång. det var egentligen till för bestick & sånt men det funkar förhoppningsvis lika bra till mitt smink.  Jag köpte också en anslagstavla som nån gång i framtiden ska sprejas i guld liksom eventuellt mitt element. men det är mina galna idéer bara.

här några av mina skor uppradade i led.
image38
Först är det mina svarta pippiskor. ett fynd köpta för 100 kr (hade kostat 370kr) på din sko. Efter dessa kommer mina vita skor, köpta på myrorna för 70 kr. Sedan är det mina vita basketskor köpta på netto för 50 kr efter att någon hade stulit mina converse. kinaskorna är köpta på Indigo i göteborg & de lilla conversen har jag fått av en kompis eftersom ingen annan hade fötter som kom i dem.

här är en lustig krumbukterad clementin. den ser ut som en orangetennisboll som nån har tryckt på ungefär.
image39

Märkte ni värmen idag förresten? jag märkte den ialla fall, var på v att ta av mig jackan men kom på att alla skulle tro att jag inte var riktigt klok så jag lät bli.

dagens låt: bob dylan med hurricane

eftermiddag

bloggens design är under uppbyggnad nu. vi får se vad slutresultatet blir.

jag såg juno igår. det var en film att tycka om. juno är tuff & gör precis som hon själv tycker. Michael Cera (bleekers, han är också med i supersugen) är så söt när han är förälskad & stammar. Hela filmen gjorde mig lycklig.

dagens låt: vapnet med kalla mig

Dagen efter

18-årsfest hos chrille i billesholm igår. det var lite segt i början men sedan fick vi upp trycket tyckte jag . efter det däckade jag hos caroline.

Två dagen-efter-bilder (därav den mosiga hyn, skoskaven & det fluffiga håret) det blev nog inga bra bilder under festen & innan hanns det inte med att ta några bilder.
image33


image34

Jag har inte skrivit så mycket den senaste veckan. jag har liksom inte haft lust eller ork med någonting.  kanske är det på rund av att min skola är bränt u mig lite, eller kanske för röran i mitt eget huvud. jag vet inte. De flesta i min omgivning har märkt att jag inte har varit riktigt närvarande, & jag vill be om förlåt för detta. Det ska bli bättre framöver!


Alla hjärtansdag...

...var det idag ja. Tack & lov slapp jag någon löjlig rosutdelning, som i längden endast leder till att någon blir utan & någon får för många. Istället hade vår skola som ibland kan vara en underbar skola, ibland en terrorist som tar över min hjärna & vill slå ihjäl allt vad biologi & kemi& fysik & labbrapport & oförberedda prov & lärare heter, anordnat en Må-bra-dag.  Vi hade ett mellanstadiedisco med hey macarena & spice girls, 18karat, fika & singstar. Tack, vill jag säga till alla mina underbara klasskamrater. men på knutpunkten såg jag dem. dessa perfekta varelser som tydligen förtjänar tio rosor medan andra inte får några. Inte har de vett att stoppa ner dem i en påse eller dölja dem lite,  nej, stolt ska dem visa upp dem för alla som råkar komma i deras närhet. usch, jag låter så bitter. det är jag inte. bara less. De som egentligen mest behöver en ros är de som sällan får någon. sandra från bloggen niotillfem beskriver det på ett så vackert sätt.

Förresten hade Nina, Caroline & jag en mysig krängdag idag.

Dagens låt : Och alla platserna med Almedal

Dagens låt

dagens låt: cliffhanger med britta persson

Sjukling

Gårdagen sov jag bort. första delen av denna dagen var inte mycket bättre, men sen försvann nästan allt mitt halsont & huvudvärk. kanske var det iprenen som satte in. Min förkylning kom inte så lämpligt mitt i arbetet med vår evolutionsrapport. förlåt, alla i gruppen, jag ahde inte varit till mer hjälp i skolan.

jag börjar bli sugen på att använda jeans igen. ett par ljusa stuprör hade suttit fint, struntar i att jag kanske är för kurvig för att gå i stuprör. jag tycker ialla fall att det är lit ironiskt nu när det snart är klänningsväder på riktigt så vill jag börja använda jeans.

image27
så här går det när man har långtråkigt. letar upp skumma kajaler & leker med. ska jag vara ärlig blev det rätt snyggt... kanske nått man ska börja med?

jag fundrar på att gå en kurs i screentryck på folkuniversitet. vi får ju de kurserna gratis på min skola, så det vore dumt att inte testa på nåt nytt .

Vårtecken

Jag försöker skriva ihop teorin till vår rapport om evolution i skolan. det är ett helvete för jag är verkligen superduper dålig på engelska & den är engelska. Vädret är i alla fall på min sida idag.

Jag vill att februari ska vara slut NU! jag vill att bandsläppet till emmaboda kommer NU!

Jag såg "Ingen kan älska som vi" igår. den var väl sådär söt, & roliga kläder hade dem. Lite inspiraton & lite ÅNEJ. jag har ialla fall kommit fram till att jag gillar sättet isabella scurpco pratar, sådär mjukt & långsamt & på sitt eget vis. Hon pratade så när hon var tonåring & gör det fortfarande.

dagens blommor:
image22
bland lammöronen i mina rabatt hade denna gula varelse letat sig upp utanför mitt fönster. jag tackar den lilla krokusen för att livat upp mina dag lite grann.

image23
jag är nästan lite avundasjuk på malin, min lillasysters, blommor. många små vinsnurror i glada färger.

dagens låt: Those dancing days med those dancing days

hoppar du, så hoppar jag.

Under tiden jag tittade på Titanic på trean, så gjorde jag denna flätan i håret. Tror jag ska göra om den nån dag, tyckte den blev riktigt snygg .
image21

Tänkte dessutom tipsa om de affärer i Malmö som jag gillar :
SECONDHAND:
Myrorna,
södra förstadsgatan, vid triangeln
UFF, numera Humana, möllevångsgatan, även denna vid triangeln
Chique, Erik Dahlbergsgatan, vid Tjallamalla
Runt Davidhallstorg finns fler second hand butiker vars namn jag jag ock inte kommer ihåg

ÖVRIGA BUTIKER:
Weekday,
södra vallgatan
Monki, södra vallgatan, bredvid weekday
Tjallamalla, davidhallsgatan
Affärerna i köpcentret Storgatan, såsom ett lite annorlunda H&M, TSHIRTSTORE & MONKI, storgatan/ södra förstadsgatan

Dagens låt: Greenlights med Marit Bergman

Malmö

Gårdagen spenderade jag tillsammans med angelica i Malmö. En trevlig upplevelse.  Så skönt att få se så människor som klär sig så olika & inspireras. Vi shoppade förstås en del även om vi båda egentligen inte har så mycket pengar. Har någon mer än jag också märkt att när man inte har pengar dyker alla fina kläder upp från ingenstans?

image16
image17
ett av mina fynd, ett bara vita, lätta skor med träliknande sula, liten klack & ett hålmönster över tårna.
79 kr på UFF.

image18
ett annat fynd. kappa med dubbelknäppning, knällång & skiftande i röd & vitt. synd bara att den var lite stor.
100kr på myrorna.

image20
angelica med sina stora förälskelse. hon hittade den i secondaffären vid Tjallamalla, tror den heter Chique.


Pojkar med vackra ögon borde skjutas

vädret har varit underbart idag. vaknade på helt fel sida ville bara gå &lägga mig igen.  men nr vädret kom blev jag helt salig. doc om jag ner på jorden igen när jag kom hem & var tvungen att skriva teorin till vår rapport om evolution i skolan. min rumpa sover, mitt huvud dunkar & ögonen vill bara falla ihop. borde skriva mer men struntar kanske i det.

ska med angelica till malmö imorgon. tips på affärer i malmö kommer förmodligen senare, för nu ropar min mage till mig att det är dags att äta. det kommer ialla fall bli härligt.

dagens låt: somebody I used to know med elliott smith

Självförsvar

dagen började med ett träningspass på friskis i självförsvar som nina höll i. en skön början på dagen även om det är svårt att skippa en sovmorgon på två timmar...

Jag & Caroline drog hem till mig sedan & trillade in på ett scoutmöte. (ja jag är scout, men det är inte som du tror). de för härliga alla där, det är sällan jag skrattar så mycket som på våra möten.

utnyttjade min tröja i fuskjeans angelica tvingade mig att köpa idag. jag snöade totalt in på åttitalet & snodde min lillasyster emmas örhängde med.
image14


image15

ursäkta bildkvaliteten. bildrna blev inte heller så där bra, får  hitta en fotograf ...

dagens låt: babyshambles med killamangiro

Billie the vision

tänkte ägna mitt inlägg till ett litet speciellt band, som ska på de två festivaler jag ska på i sommar : siesta & emmaboda. billie the vision and the dancers.

förra sommaren började jag lyssna på billie the vision. Jag fastnade för deras sånger som gjorde mig glad. på kristianstadsdagarna drog jag & Angelica till kristianstad för att lyssna på dem. först stod vi smått chockade när vi såg sångaren lars stiga upp på scenen i tight HM-t-shirt, strumpbyxor & kajal. vi undrade vad det egentligen var som vi hade lyssnat på i flera månader. men så började det stora bandet spela. dem spred en underbar stämningen med alla sina instrument & när dem jagade varandra på scenen. jag & angelica gick därifrån med ett glädjerus & med alla deras sånger som klistrade i huvudet.

från vårt besök i kristianstad:
image11


bandet består av sju personer:

Silvio Arismendi - Percussion
Maria Carlsson - Bas
John Dunsö - Akustisk gitarr, sång

Lisa Haglind - Trumpet, dragspel
Fia Janninge - Percussion, fiol, sång
Gustav Kronkvist - Elgitarr
Lars Lindquist - Sång

och startade 2004 i Malmö. Bandet slog igenom på olika festivaler såsom Malmöfestivalen, Emmabodafestivalen & Arvikafestivalen. bandet har även gjort en fängelseturné, precis som Johnny Cash, fast i Sverige.
deras officiela hemsida är:  http://www.billiethevision.com

Har ni en chans att se dem, missa dem inte!

bra låtar med bandet:
Noble Square
Stay Awake

I´m Pablo
Good And bad
Ghost

huvudvärk

usch annamej. ingen rolig dagden här. har haft en pinande huvudvärk hela dagen & mitt rum ligger nästantill i ruiner. men man får ta det som det är. misstänker att huvudvärken är ett tecken på lite för lite sömn så inatt ska jag se till att sova!

det hände i alla fall en rät trevlig sak idag på tyskan. christianne gick med oss till cafét Annorledes där hon bjöd oss på varsin dricka. vi var dock tvungna att prata tyska hela tiden. mysigt var det.

något som är ger lite värme i det blåsande vädret är att kolla på sommarkläder.  den här eller kanske denna  med en jeansjacka till kanske.

min maskot fluffy hälsar.
image9

dagens låt: bortom det blå med lisa ekdahl

En blå vårdag

grattis till ida, som fyllde arton igår & har blivit en stor flicka nu. ringde henne igår kväll & sjöng för henne, fick kommentaren "hur onykter är du?". ska saningen fram så var jhelt nykter men kände för att göra nåt lite roligare än skicka ett tråkigt sms. ida lilla du får din present senare, kanske på den där myskvällen du pratade om.

själv var man på utflykt i Förslöv, tjejkväll med nästan alla tjejer i tvåan på mitt lilla gymnasium i helsingborg. jag måste säga, & jag hoppas att ni tjejer som var där läser det här, det var en underbart mysig kväll & ibland tycker jag att vi har sån härlig gemenskap. många hemligheter kom fram, men jag har tystnadsplikt, haha. sen fick jag även se den beryktade filmen dagboken, som jag velat så se så länge. den var fin tyckte jag. isabell bjöd oss på en underbar frukost dagen därpå med olika sorters skinka & grönsaker & te & andra saker.

 jag ringde kundtjänst för mitt bredband idag, eftersom det trådlösa nätet inte funkade. tydligen skulle jag bara trycka på en knapp. tack & lov skrattade inte teknikgubben som hjälpte mig åt mig.

här är några av mina secondhand fynd. tre sjalar (en mörkblå med rosa rosenknoppar, en med löv i olika bruna nyanser samt en medett paisleymönster i orange, lilla, rött & grönt) som kostade tio kronor styck.
image8


dagens låt: highschool stalker med hello saferide


RSS 2.0