Mm=Mimmi Makeover

Hej, jag heter Angelica och är Mimmis personliga assistent. Jag arbetar bland annat med att göra Mimmis håruppsättningar, make up, duschningar o.s.v

Till saken, igår skulle Mimmi på fest och jag fick stå för hennes duschning som vanligt, men istället för att göra hennes make up körde jag på en makeover. Min fråga till er nu är, gillar ni det eller ska vi återgå till hennes vanliga look? Tack på förhand. (Skriv ja eller nej i kommentar)

mm

eftermiddag

så. nu skall jag en runda till icaaffären för att handla dipp till mitt grönsaksfat. & eventuellt en eller annan avokado. för nu vankas det inflyttningsfest. eller rättare sagt myskväll med tjejkompisarna. ska bli så skojjigt så .

& några bra låtar.

det här med dagens låt har jag legat lite på latsidan med så jag tänkte ta igen lite av det nu.

nägra bra låtar:
of montreal med fun loving nun
peter wolf med I need you tonight
soko med take my heart
belle and sebastian med stay loose
peter, bjorn and john med amsterdam

hipphipphurra!

å hej igen. min lillasyster Emma fyllde sexton år idag, hipphipphurra! jag och emma är nogde värsta fiender som finns. & de bästa vänner som finns. det är komplicerat det där med systrar. men emma du är viktig & jag menar inte allt jag sagt. & jag vet att du inte menar allt du sagt.

så grattis på dej systeryster.

romantiska drömmar

jag är lite småförtjust i skira klänningar med mycket spets. har hittat två som verkligen föll mig i smaken hos hm & indiska.


som man har sett ut.

tänk som man sett ut. & då bara för ett & ett halvt år sen. jag vet inte riktigt vad jag var just här det var nog min lilla egna blandning av pop/emo/punk.

image69
jag & caroline på reningsverket.

Glad påsk !

jaha. glad påsk på er allihopa i efterskott! har inte hunnit med att skriva nått under påsken. det har inte känts som riktig påsk i år tycker jag, det ska ju vara solsken, krokusar, vår. men våren den kommer väl.

image68

långfredag

så var det nästa artonårsdag. denna gången fyllde bosson, idas pojkvän år.  det var en rolig fest, men lilla jag var så trött så runt tolv däckade jagmed en soffa & filt. angelica väckte mig flera gånger ,ena gången med historian: "din mamma är i närheten & kommer hit och hämtar oss om en timme innan jobbet. klockan är sex." klockan var två och min mamma jobbar inte på långfredagar. jag hatar att bli väckt flera gånger vilket angelica fick erfara.


image66
angelica innan partyt.


image67
här är vi båda två. brillorna hade angelica med sig. nåt fenomen inträdde när vi fotade, jag hamnade i skuggan hur vi än gjorde. det vilar nog en mörk förbannelse över mig som bara syns på kort .

dagens låt

dagens låt: of montreal med dont ask me to explain


my darling YOU!

ett av mina favoritband. jag var inne & kollade på hemsidan, såg att dem gjort en ny låt. har inte bestämt mig än vad jag ska tycka om den.




denna låten är  i alla fall super, med deras popiga, gamla sound.

rosa muffins

det går visst en trend.

jag & angelica diskuterade vad vi skulle göra på lovet. jag kom fram till att vi kunde göra såna där små söta muffins med strössel & färgad glasyr. Aha, sa angelica, du menar cupcakes. ja,  det menade jag faktiskt. skulle vilja baka dem mest för att dem är så fina. &för att alla andra gör det.

fast kanske ska jag var anti dem? det är väl nått sånt jätteamerikanskt påhitt som alla blir överviktiga av?
ähh.

make up

jag funderar starkt på att köpa smink från www.pashion.nu & av märket wet´n´wild. deras saker verkar bra enigt olika recensioner & är lagom billiga. jag hade förstås hellre velat köpa smink in real, men det finns enbart affärer i stockholm som säljer märket vad jag vet. är det nån som vet nått annat, så skriv till mig!


jag är i desperat behov av foundation, rouge & läppstift.

böcker.

jag tänkte fresta med lite boktips. böckerna som kommer nedan har jag läst flera gånger & de är speciella för mig.

gå inte ifrån mig! & en sorts kärlek med inger skote
maskrossång med hilde hagerup
böckerna om miranda med kerstin sundh
korpsång med per nilsson
flickan som uppfann livet med johanna nilsson
stekta, gröna tomater med fannie flagg
pappa pralin med anna jörgensdotter

så i helgen, om nu detta regnet håller i sig, så tycker jag ni gör rätt i att krypa upp i en fåtölj med en liten bok! idag har jag själv sprungit i malmö i regnet. efter ett intressant studiebesök på röda korsets humanitetens hus, gick jag & nina på stan. jag har lite drömmar & ideer om vad jag ska handla när denna månadens studiebidrag droppar in på mitt konto.

dagens låt: beatles med there is places I remember.


torsdag

ja, nu längtar jag efter min kudde. det har varit en väldigt sressig dag för mig idag. ungefär som man lagt tre dagar och tryckt ihop till en dag. skolan,hem,plugga,passa syrrorna,plugga,hjälpa mamma att sätta upp duschen. men trots allt hinner jag med ett litet inlägg, blir rätt stolt.

way out west i sommar i göteborg känns frestande, de har många bra band som franz ferdinand, håkan hellström,beirut,lykkeli,jose gonzales... men så läser jag lite närmare på sidan. vissa band är på klubb=mimmi får inte komma in, för hon fyller år två månader för sent. sedan efter det står det att dem kan inte garantera att man får se alla band, eftersom där inte finns så många platser på klubbarna. hum... & dessutom, som jag sagt innan, jag vill bo på festivalen. jag vill komma hem från festivalen & vara äckligt smutsig, trött, bakis. bara känna att jag verkligen gjort nått dagarna & nätterna innan. men banden är verkligen frestande!

så några bilder från min sjukdomstid.

jag morgontrött, min fot nymålad.


besvikelse

så kom då bandsläppet till emmaboda. en stor besvikelse. jag börjar tröttna på att hoppas få se några av mina favoriter såsom of montreal, my darling you!, kristian anttila eller nån annan bland bandsläppen istället för band som spelar hårdrock och hiphop. snälla emmaboda, ni ska vara en indiepopfestival. det finns tillräckligt många festivaler som tar några band ur varje genre för att locka så många som möjligt. jag hoppas nästa bandsläpp blir bättre, annars letar jag upp någon annan festival. way out west har spännande band, men jag vill sova på festivalen. annars mister den lite av sin känsla. jag & angelica ska vänta och se i alla fall.

min febrila jakt på skor att drömma om har inte slutat. dessa har jag fallit för. lite trist att dem är helt vita bara, skulle varit fint om dem varit blekgula eller himmelsblå.

ett litet tips.

jag hittade precis ett guldkorn bland länkarna hos moderniteter. kolla in iris målningar/teckningar. speciella, egna, coola! känner mig sugen på att börja med mitt eget måleri igen (de är visserligen inte alls i samma nivå, men inspirationen flyter ju till).

basker

det är underbart att gå & lägga sig & veta att man får sova hur länge man vill morgonen efter. imorgon får jag sova hur länge jag vill, för imorgon har jag en så kallad resursdag. så härligt.

& bara för att jag har en vit basker.
image60
jag kan ovanpå allt se väldigt vis ut. mest för att reta min redan arga visdomstand.

dagens låt(ar): almedal med springa på hustak & sophie Zelmani med to know you.

boys.

bara för att jag inte har någon pojke att pussa på eller sitta & beundra i hemlighet filosoferade jag på vad jag tycker om hos pojkar.

ögon är viktiga. de ska vara fina, färgen kvittar egentligen. eller kanske inte, gröna är nog vackrast i alla fall. men de ska skifta i färg, ha  andra färger, mönster & ringar i regnbågens alla färger & sen ska dem vara sådana som folk brukar kalla levande, sådana som gör att man börjar fundera på vad han tänker på, eller vad som gör honom så glad eller lessen. det är fint, & har en pojke vackra ögon kan han nästan få vara vem som helst och se ut hur som helst, jag tycker om honom i alla fall.

händerna är en annan del. antingen så ska de vara långa & smala, jag inbillar mig att det är ett tecken på att de är konstnärliga eller musikaliska. eller så ska de vara stora & varma, som kerstin sundh beskriver det i sina böcker om miranda : som ett fågelbo att lägga sin händer i.

håret ska sa ut precis som det själv vill. ostyrigt, lockigt, rakt... helst precis lagom långt för att dra sina fingrar igenom.

kläder. pojkar är fina med någonting runt halsen, antingen en snusnäsduk, lång halsduk eller en ryssjal. jag tycker om tajta svarta jeans på pojkar. slitna converse är finfint & glasögon med svarta, markerad bågar är underbart.

men för det mesta faller jag för killar som är precis tvärtom. precis bara för att dem är det .

can´t buy me love

sängliggande en hel lördag. jag vet inte, sjukdomen jag har har i alla fall varit skum & yttrat sig på lite olika sätt. igår snodde den all min kraft & ork.

jag blev i alla fall kär i patrick dempsey som ronald i can´t buy me love.
image59
jag såg filmen på femman igår klockan sex. härligt åttial!

sen har jag sysselsatt mig med att spela tetris. lite smått beroendeframkallande.

nästan frisk

nu måste jag nästan vara helt frisk. för nu vill jag ha mat & det har jag inte velat på hela dagen.

jag & angelica ska flytta in i en fin lägenhet i göteborg när vi blir stora. vi ska leta upp fina pojkar, sitta på café och dricka te & vara på en massa konserter. lägenheten får gärna se ut som isabells som jag såg igår när jag & några klasskamrater vara på inflyttningsfika. högt i tak, ljusa väggar, sora fönster, valv & gamla dörrar. åh.

eller så blir jag kiropraktor & flyttar till danmark.

bantningskur

idag är jag sjuk. magsjuk. det värsta som finns, typ. min mage låter som en bullrig fabrik. tack & lov så börjar de går över nu. men det har nog varit en effektiv bantningskur.

och varför,varför ska man bli sjuk på en fredag? den bästa dagen i hela veckan?

nej, jag menade onsdag

hur förvirrad kan man vara. det är ju ändå onsdag i dag lilla förvirrade jag. förlåt mig.

dagens låt: moneybrother med dom vet ingenting om oss

tisdag

äntligen, äntligen börjar jag få tid till annat än att plugga. som att skriva här till exempel.

jag söker jobb på alla ställen jag kommer åt. vet ni nåt ställe där jag kan söka snälla, tipsa! annars kommer jag sitta hemma en hel sommar med drömmar och idéer utan att kunna göra någonting åt dem. för allting kostar pengar. kanske finns det någon söt liten tant med syltfabrik eller systuga som kan anställa mig? sånt hade jag gillat. förresten, för er som undrat hur det gick i bettskenedramat. roni, min lillasysters pojkvän, hittade den för några dagar sen under min soffa. med lite tandkräm och en tandborste är den som ny igen.

jag flyger flygplan.
image58
kjol från JC, blus från kupan,secondhand, tights från hm.

men nu ska jag återvända til matte c och derivatans förtrollande värld.

solsken

ibland undrar jag om snön faller för att den ska vara så vacker när den smälter bort i solsken. fast ibland blir den ju bara slask. inte idag. äh. det är så fint ute i alla fall.

jag tror inte jesus bor i danmark.

nyss ringde en man till min mamma. min lillasyster malin svarade, och då mannen i fråga pratade lite otydligt så hörde malin fel och trodde det var jesus som ringde. sen lägger mamma på och förklarar för malin att det var en man som kom från danmark & hette janne. var på min lillasyster säger :"jag tror inte jesus bor i danmark". ett av de bästa citat jag har hört.

pretty shoes

jag har hittat lite skor som jag gärna skulle vilja ha. jag har hittat dem på asos, scorett, dinsko, skopunkten, topshop & wedins.



dagens låt blir förstås: jens lekman med pretty shoes.

önskelista

detta skulle jag köpt om min plånbok inte, som alltid, har ätit upp sig själv denna månaden:
- ett knallrött läppstift (jag struntar i vad folk tycker nu det är så fruktansvärt fint)
- en vit tunika i form av en lång blus med lite broderier & krafs
- strumpbyxor i alla färger
- en väska i läderliknande material eller av canvas, stor & rymlig.
- tygskor från hm
äh, jag ger upp denna önskelista kan bli hur lång som helst.

phoebe i vänner har fina fjärilar i håret i dagens vänneravsnitt. sådana skulle jag kunna tänka mig...

RSS 2.0