svart hår.

mimmi förlängesen. rättare sagt när jagt precis fyllt femton, i nionde klass.


ne, det är inte peruk . mitt hå var svart en gång i tiden & ofta plattat . caro sitter bredvid.


lite bilder .

okej . det har varit lite tomt på bildfronten . så här lägger jag upp lite gott & blandat som jag hittat .


kjol - hm , skor - monki, skärp - mammas gamla, tröja (klänning) - secondhand


så som den fint kallas, perstorpssjön.


kappa & skor secondhand.


tåg & knästrumpor.


skog.

dagdrömmar.

idag drömmer jag. jag är lite förälskad i klackar, rundkragar & underkläder som se ut som något från en saga.
jag har gått igenom webbshop efter webbshop. den här & den här kommer jag nog drömma om i natt. synd bara att min plånbok gapar nästintill tom fram till jag får min lön.

stopp!lite kär i peggy lejonhjärtas låtar just nu . & just denna är lite särskilt bra.

piprensning.

inatt skaffade jag mig afro, med hjälp av en massa piprensare & hårspray.
hostelihost.

sjuk. hostar & nyser & är täppt i näsan . har bott i sängen hela dagen. längtar till emmabodafestivalen...


jag & siri på siesta!

midsommar.

på midsommar blev det camping i lerberget. den dödaste campingen vi hr vrit med om. men vi gjorde det bästa vi kunde av det & det blev en riktigt mysig, soft & härlig midsommar tillsammans med goda vänner.nina.


dans runt vår fin midsommarstång.


dansen tog andan ur mig.


caroline fixar midsommarstången.angelica i toppluva.

högstadiet

Jag får rysningar av ordet högstadie. En del av mitt liv gick förlorat där.

 

Jag ska inte nämna några namn. Men om jag känner er rätt läser ni säkert det här för ni brukar snoka på det mesta jag gör. Trots att ni många gånger kastat i mitt ansikte att jag inte har nått liv, inte har några vänner, bara sitter pluggar alltid. Ni vet vilka ni är. Jag var fet, finnig, rödhårig… ful. Det fick jag höra. Jag var inte bara utanför, utan fick dessutom ständigt, ständigt höra att jag inte var som alla andra. Niorna skrattade åt för att sedan berätta för mig att anledningen var att jag var ful, ni kastade sten efter mig & en dag låg plötsligt min cykel på cykelställets tak.

 

Jag försökte att inte bry mig att gå min egen väg. Men egentligen, egentligen vill jag vara som er. Jag ville ha massor av vänner, gå på fester, kyssa pojkar, helst av allt ville jag bli accepterad. Jag slutade äta, jag färgade håret svart & köpte likadana kläder som alla andra. Ändå dög jag inte. Ni sa det inte lika högt längre, men jag vet vad ni sa om mig, vad ni än säger om mig.

 

Varför har jag skrivit det här? Jag vill bara att ni ska veta att en sak har ni lyckats med. Ni hr gjort er oförglömliga. Kanske borde jag tacka er. För jag har fått lära mig att det kvittar hur man ser ut, hur man pratar & hur man tänker, folk kommer ändå att kunna klanka ner på dig, folk kommer att kunna slå dig & hata dig. Jag har lärt mig att det viktigaste är att jag duger för mig själv & att jag har vänner som inte dömer & ser ner på mig. jag vill inte längre vara som er. Jag möter ibland & jag känner bara förakt. & hur mycket skit jag än hör ur era munnar kan jag hålla huvudet högt. Jag har vänner, jag har mål i livet, jag har drömmar & en underbar familj. Jag har så mycket. & jag kommer aldrig sjunka till er nivå. Aldrig.

 

Men tack. Ni lärde mig vara annorlunda, vara mig själv. Ni lärde mig vem jag inte vill vara.


tack till ida & caro. som var mina vänner trots allt.

söndag.

hej. så här klädde jag mig häromdagen.

tröjan är från röda korset, kjolen från hm & skorna från humana.

ja, jag ska börja sno syrran riktiga kamera igen .

vi kommer dö samtidigt, du & jag.

caroline & nin är för söta. de spelade in när säkert! spelade på hultsfred på min telefonsvarare till mig.  därför vill jag bara säga till alla därute att säkert! är så bra.

lyssna gärna på :
ditt kvarter
vi kommer att dö samtidigt
saningsdan
det här är vad dem säger
allt som var ditt
och jag grät mig till sömns efter all dar
nångång måste du bli själv
är du fortfarande arg?

hennes engelsk låtar, som hon gör under namnet hello saferide är också underbara:
the quiz
my best friend
high school stalker

stora lillasyster emma.

nu har emma blivit stor, hon har ju till och med tagit grundenten. jag kände mig mer rörd när jag såg henne på scenen med betyget i handen än när jag själv stod där för två år sen. det kändes så märkligt avlägset & samtidigt kändes det som jag stod där igår.


jag, mamma & emma.

den tolfte juni

dagen började med att jag vaknade av åskan. sedan låg jag mig & tittade på gökboet, första gången för min del kände för att allmänbilda mig.mina morgonutstyrsel min skjorta i 3xl & ett par tights.

efter det drog jag på skolavslutning för lillasyster min.

nya skossor.

nya skor. precis denna modellen hr jag letat efter i 1.5 år. eller nåt.


äkta läder är dem med, det stod på lappar som vr klistrade i dem. 50 spänn på humana, grattis till mig.

rödhårig=rödbränd

jag hatar att vara rödhårig, att vara blek. varenda gång solen kommer i närheten blir jag röd. jag har bränt axlarna, ryggen & benen. alla brännor är i olika stadium, en är ny & gör fruktansvärt ont medan de andra fjällar. det värker i hela benen & upp i låren, jag går som en anka för att det ska göra mindre ont. inte snyggt nånstans. jag vill att mitt skinn ska vara återställt nu,nu , nu!

sommarlov.

det var skolavslutning igår. nu var tvåan över , framför mig har jag mitt sista sommarlov. solen lyste på oss hela dagen, jag blev knallrosa & ännumera fräknig. dagen började med vår skolas avslutning med lärarspex, musik & klasskamp. sedan hade vi picknick i hamnen med kycklingburgare & tog ett bad på tropical beach. en runda hem till caroline sen väntade en kväll på gröningen med frukt, vin & cider tillsammans med vår klasskamrater. mina honeys gav mig skoskav, men jag ska kämpa på. de ska på igen .

image133
image134
kläningen är köpt på humanas rea för tio kronor .

det här tycker jag inte om.

mammas symaskin är sönder. jag har ingen symaskin. jag är jättesugen på att sy! jag vill sy! men nej. ska jag sy, får jag sy förhand.

siesta.

det var längesen, tiden har försvunnit i ett nafs & jag har knappt tittat på en data under ett bra tag nu. jag lovar, ska skärpa mig. så jag börjar med siesta. siesta var underbart, varmt, dammigt, hest & fullt av skratt  & musik. konserterna var svettiga & fulla av dans & allsång eller så satt man bara ner & njöt & gungade i takt med musiken.

image129
image130
image131
image132

jag är nästan rosa & mitt hår åt alla håll & kanter. men det var faktiskt festival.

RSS 2.0